Ajankohtaista

26.05.2015
13.06.2014
30.09.2013
30.04.2013
 
Näytä kaikki

Suomen Kehitysvammaisten Liikunta ja Urheilu ry. (SKLU)

Suomen Kehitysvammaisten Liikunta ja Urheilu ry. (SKLU) oli monilajiliitto, jonka jäseninä toimivat paikalliset kehitysvammaisten liikuntaa järjestävät tukiyhdistykset ja urheiluseurat. Liitto on perustettu v. 1994. Toiminnanjohtajana oli Eija Kangas-Virtanen.

SKLU:n nettisivulla todettiin (2008), että järjestön keskeisenä tehtävänä oli kehittää ja edistää kehitysvammaisten henkilöiden liikkumista. Päämääränä taas on edistää asenteiden muuttumista myönteiseen suuntaan ja tarjota sovelletun liikunnan ja vammaisurheilun erityisosaamista. Kehitysvammaisten henkilöiden kunto- ja harrasteliikuntaa oli määrä aktivoida paikallisella, alueellisella ja valtakunnallisella tasolla tukemalla heidän osallistumistaan yleisiin kuntoliikuntatapahtumiin ja – tempauksiin sekä järjestämällä yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa liikuntatapahtumia, joiden avulla voitiin edistää kuntoliikunnan käynnistymistä paikallistason toimintana.

SKLU:n lajivalikoima oli: alppihiihto ja lumilautailu, boccia, curling, golf, jalkapallo, judo, keilailu, koripallo, lentopallo, lumikenkäily, maastohiihto, melonta, purjehdus, pöytätennis, ratsastus, salibandy, taitoluistelu, telinevoimistelu, uinti ja yleisurheilu.

SKLU yhdistyi v. 2010 Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU -nimiseen vammaisalan yhteiseen urheilujärjestöön.

Linkkejä:

Järjestöjen ja palvelujen tuottajien linkkisivu
Senioriklubikoulutusta (mediataltiointi) - SKLU:n ilmoitus netissä 2009
Sherborne-liikuntamenetelmä
VAU - Suomen Vammaisurheilu ja –liikunta VAU

KV 31.10.2008, 7.3.2010